متاورس (Metaverse) چیست؟/هر آنچه که باید در مورد دنیای متاورس بدانید! (قسمت اول)

مقدمه

کلمه متاورس متشکل از دو لغت Metaو Verse است. متا از ریشه یونانی «فراتر» و ورس هم از لغت یونیورس به معنای «جهان» گرفته‌ شده‌است. با این حساب اغلب افراد لغتmetaverse را به «جهان ماوراء» یا «فرا دنیا» ترجمه می‌کنند. اصطلاحی قابل تامل که از زمانی که بر سر زبان‌ها افتاده، به انقلابی در دنیای مجازی تعبیر شده و افراد بسیاری در خصوص آن و راه‌های ورود به آن کنجکاو شده‌اند.

این اصطلاح، اولین بار در سال 1992 میلادی، در رمان علمی تخیلی نیل استفنسون (Neal Stephenson) با عنوان سقوط برف (Snow Crash) به کار رفت. نیل استفنسون در این رمان، داستان مردی را روایت می‌کرد که روزها پیتزاهای مردم را به در خانه‌هایشان می‌رساند و شب‌ها در یک دنیای مجازی، به عنوان یک ابر قهرمان ماجراجویی می‌کرد. در این کتاب، متاورس به ‌عنوان آخرین تیر از کمان اینترنت، بر پیکر دنیای سنتی شلیک شده‌است.

شما به عنوان یک فرد در دنیای واقعی، جهانی مجازی را در ذهن خود متصور شوید که در آن می‌توانید با دوستی که در کشور یا قاره‌ای دیگر زندگی می‌کند در یک فضای یکسان و روی یک کاناپه بنشینید یا حتی زمانی‌که در سفر مشغول تفریح هستید، در نسخه‌ای مجازی از محل کارتان حاضر شوید.

 

متاورس (Metaverse) چیست؟

 

شاید با همین چند مثال ساده تا حدودی متوجه شده باشید که متاورس چیست و چه مفهومی دارد. این دنیای مجازی متاورس (The Metaverse) نام دارد. دنیایی که هر کس می‌تواند با قراردادن یک عینک مخصوص VR وارد آن شود.

اما چندین ماه از زمانی که کمپانی پر آوازه فیسبوک در اقدامی نام خود را به «متا» تغییر داد و در بیانیه‌ای آینده جهان اینترنت را متعلق به متاورس دانست و اعلام داشت که قصد سرمایه‌گذاری در آن را دارد، می‌گذرد. این در حالی است که شرکت‌های بزرگی همچون «مایکروسافت» (Microsoft) نیز علاقه‌ی خودشان را برای سرمایه‌گذاری در حوزه متاورس اعلام کرده‌اند. علاوه بر این، جذب سرمایه یک میلیارد دلاری شرکت اپیک (Epic) به عنوان سازنده بازی آنلاین گروهی فورتنایت، به عنوان مهر تاییدی بر افزایش روزافزون علاقه سرمایه‌گذاران به منظور ورود به بازی‌های آنلاین گروهی، تلقی شد.

در این بحبوبه ناگهان لغت «متاورس» به یکی از مهم‌ترین کلمه‌های کلیدی در حوزه فناوری و در بین دسته قابل توجهی از افراد تبدیل شد. محبوبیتی که موجب شد تا هر سرمایه‌گذار کریپتو و هر فردی که به فناوری های جدید و نوظهور علاقه مند است، نسبت به این حوزه نوظهور و راه‌های کسب درآمد از آن کنجکاو شود.

در این مقاله سعی داریم تا در مورد متاورس و ویژگی‌های منحصر به فرد آن بیشتر صحبت کنیم. در ادامه‌ی این مقاله با ما همراه باشید.

 

تاریخچه متاورس

 

متاورس چیست ؟

این روزها دنیای متاورس طرفداران خاص خود را دارد و افراد زیادی آن را اینترنت نسل بعدی (Web3) می‌دانند.

متاورس محیطی سه بعدی و دیجیتالی و یک دنیای مجازی گسترده، نوظهور و جالب توجه با قابلیت‌های منحصر به فرد است که افراد از طریق گوشی‌های هوشمند و هدست‌های واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR)، دنیای مجازی و واقعی را با یکدیگر ترکیب می‌کنند. این در حالی است که در متاورس محدودیت‌های دنیای فیزیکی وجود نداشته و افراد می‌توانند بدون نیاز به حضور فیزیکی، فعالیت‌هایی که در دنیای واقعی صورت می‌گیرد را در متاورس انجام دهند. گفتنی است که در این دنیای هیجان انگیز، هر شخص یک شخصیت مجازی یا «آواتار» (Avatar) دارد که می‌تواند تغییرات ظاهری دلخواه خود را بر روی آن پیاده کند.

در حالت کلی متاورس را می‌توان به عنوان یک شبکه شامل ویژگی‌های شبکه‌های اجتماعی، بازی‌های ویدیویی آنلاین، «واقعیت افزوده» (Augmented Reality) یا AR،«واقعیت مجازی»( Virtual Reality) یا VR و ارزهای دیجیتال دانست.

برای درک ساده‌تر دنیای مجازی متاورس فرض کنید که به عنوان یک شخصیت در متاورس زمینی خریداری کرده‌اید یا حتی شاهد اجرای کنسرت خواننده محبوبتان در این دنیای نوظهور هستید. حتی می‌توانید تصور کنید که به هر دلیلی دورکارید و برای ارتباط با همکاران خود به محل کار مجازی شرکت می‌روید، آواتار همکارانتان را می‌بینید و با آن‌ها تعامل دارید.

 

 کاربردهای متاورس

 

تاریخچه متاورس

همان‌طور که پیشتر نیز اشاره داشتیم، اصطلاح متاورس برای اولین بار در سال ۱۹۹۲ میلادی و در جریان رمان سقوط برف نیل استفنسون به کار رفت. در سال‌های بعد، این حوزه بیشتر مورد توجه شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف قرار گرفت و هر کدام از این شرکت‌ها به سلیقه‌ و انتخاب خود بازی‌ها، برنامه‌های کامپیوتری و شبکه‌های اجتماعی اینترنتی مختلفی را عرضه کردند که در آن‌ها می‌توانستید به عنوان یک شخصیت مجازی زندگی کنید.

اما در سال‌های اخیر با پیشرفت‌های به وجود آمده در حوزه متاورس، نمی‌توانیم آن را تنها مختص گیمرها بدانیم و تنها به عنوان سرگرمی به آن نگاه کنیم.

کاربردهای متاورس

متاورس بدون شک یکی از فناوری‌های محبوب سالهای اخیر بوده که به دنبال بهبود کیفیت زندگی انسان و فراهم کردن آسودگی خاطر و راحتی بیشتر برای او است. در ادامه به برخی از مهمترین کاربردهای متاورس اشاره خواهیم کرد.

آموزش :

یکی از مزایای قابل توجه در دنیای متاورس، استفاده از امکانات آن در حوزه آموزش است که می‌تواند تحولی در سیستم آموزشی کنونی ایجاد کند. به عنوان مثال همه افراد از هر نقطه دنیا می‌توانند به راحتی و بدون نیاز به صرف وقت و هزینه برای حضور فیزیکی در کلاس‌های مورد نظر خود، در کلاس‌های آموزشی سراسر دنیا شرکت کنند.

سلامت و درمان :

یکی دیگر از کاربردهای متاورس در حوزه بهداشت و درمان است. بدین صورت کادر درمان و افراد فعال در حوزه سلامت می‌توانند از فناوری متاورس به منظور ارتقای سطح سلامت افراد جامعه کمک بگیرند. به عنوان مثال گجت واقعیت مجازی هولولنز (HoloLens) در حین جراحی به جراحان کمک کرده و حتی می‌تواند موجب بالا رفتن احتمال موفقیت جراحی و کاهش زمان آن گردد.

بازاریابی :

صاحبان کسب و کار نیز می‌توانند از کاربردها و مزایای متاورس بهره‌مند شده و با استفاده از هدست‌های واقعیت مجازی، نسخه‌‌های مجازی از محصول قابل فروش خود را به مشتریان ارائه دهند.

سرگرمی :

یکی از مهم‌ترین و البته شناخته شده ترین کاربردهای متاورس در حوزه بازی، تفریح و سرگرمی می‌باشد. به عنوان مثال متاورس توانسته تا حدود زیادی صنعت بازی را متحول و به روز کرده و تجربه بسیار متفاوت و مملو از لذت و هیجانی را برای گیمرها به ارمغان بیاورد.

گردشگری :

متاورس می‌تواند به عنوان یک فرصت طلایی برای افراد علاقه‌مند به گردشگری باشد که زمان یا توان مالی کافی برای سفر و گردش ندارند. این فناوری به این دسته از افراد از نقاط مختلف دنیا کمک می‌کند تا بدون نیاز به ترک خانه و صرف هزینه، به تمام نقاط دنیا سفر کنند. (برای آموزش های بیشتر کلیک کنید )

 

 دنیای متاورس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02186034438

 آدرس : تهران ، خیابان کریمخان زند ، مابین خیابان عضدي جنوبی (آبان جنوبی) و نجات الهی (ویلا) ، کوچه شانس ، پلاك 4 ، واحد 7 ، طبقه 3