مقایسه بازار فارکس و بازار ارز دیجیتال؛ کدام یک بهتر است؟(قسمت اول)

بازار فارکس و بازار ارز دیجیتال در زمره بهترین، محبوب‌ترین و شناخته شده‌ترین بازارهای مالی برای ‌سرمایه‌گذاری قرار دارند که با وجود ریسک بالای معامله در آن‌ها، معامله‌گران زیادی برای کسب درآمد و بازدهی مطلوب در آن‌ها به فعالیت می‌پردازند.

معامله‌گران با توجه به پارامترهای متعددی همچون علاقه خود، اولویت‌ها، قوانین بازارها و میزان دانش و تجربه نسبت به این بازارها، ممکن است یکی از آنها یا هر دو بازار را برای ورود سرمایه و معامله‌گری انتخاب کنند.

در بازار ارزهای دیجیتال معامله‌گران به خرید و فروش رمزارزهایی همچون «بیت کوین» (Bitcoin)، «اتریوم» (Ethereum) و «کارادانو» (ADA) می‌پردازند. در حالی‌که در بازار فارکس معامله ارزهای دولتی همچون دلار و یورو انجام می‌پذیرد.

 

بازار فارکس و بازار ارز دیجیتال

 

نکته مهم آن است که معامله در هر یک از این بازارها، نیازمند مهارت، تخصص، مطالعه مستمر منابع خبری و یادگیری استراتژی‌ها و سبک‌های معاملاتی متفاوتی است. از این رو، بسیاری از تریدرها امکان فعالیت در هر دو بازار را به صورت همزمان ندارند و عموم آن‌ها یکی از این دو بازار را برای معامله‌گری انتخاب می‌کنند.

باید توجه داشت که هم بازار فارکس و هم بازار ارز دیجیتال، بازارهایی پرسود همراه با فرصت‌های متنوع درآمدزایی هستند. از این رو در این مقاله قصد داریم تفاوت‌های بازارهای فارکس و ارز دیجیتال را بررسی کنیم و به این سوال پاسخ دهیم که کدام یک از این بازارها پرسودتر خواهند بود؟

معرفی بازار فارکس

بازار فارکس (Forex) به عنوان یکی از بزرگترین و معتبرترین بازارهای مالی جهان و محلی برای کسب درآمد دلاری شناخته می‌شود. فارکس که مخفف عبارت «بازار تبادل ارزهای خارجی» (Foreign Currency Exchange) است، محلی برای خرید، فروش و مبادله ارزهای بین المللی می‌باشد.

معامله در بازار فارکس به شکل جفت ارز و بر روی ارزهای دولتی کشورها همچون دلار، پوند، یورو، یوان و… انجام می‌گیرد. در بازار فارکس افراد با هر معامله اقدام به خرید ارز دولتی یک کشور مثل دلار و فروش همزمان ارز کشور دیگری مثل یورو خواهند کرد. گفتنی است که علاوه بر ارزهای بین‌المللی، کالاهای ارزشمند دیگری همچون طلا، نفت، سنگ‌های گران قیمت و… در این بازار معامله می‌شوند.

از آنجا که نسبت این ارزها براساس عوامل متعددی دائماً در حال تغییر است، نوسانات شکل‌گرفته ناشی از آن موجب کسب درآمد برای سرمایه‌گذاران می‌گردد. بنابراین روند فعالیت و کسب سود و ضرر در این بازار با نوسانات قیمت و نسبت‌ ارزها مرتبط است.

 

بازار فارکس و بازار ارز دیجیتال

 

یک تفاوت بازار فارکس با بازار ارزهای دیجیتال، مربوط به میزان نوسانات موجود در بازارها می‌باشد. در حقیقت شما در بازار فارکس بر روی نرخ مبادله میان ارزها سرمایه‌گذاری می‌کنید. در حالی که، سودهای کوتاه‌مدت و میان‌مدت بر اساس نوسانات موجود در بازار محاسبه می‌گردند.

بنابراین با توجه به مواردی از این دست و پیچیدگی‌ها و دشواری‌های موجود در بازار فارکس یا کریپتو، کارشناسان ورود به این بازارها را برای افراد تازه کار که از دانش کافی نیز برخوردار نیستند، توصیه نمی‌کنند.

به یاد داشته‌باشید که قدم اول برای شروع فعالیت در همه بازارهای مالی، کسب تجربه و مهارت کافی در خصوص بازار مالی مورد نظر است.

مزایای بازار فارکس

نقدینگی بالا: فارکس به عنوان بزرگ‌ترین بازار مالی جهان، نقدینگی بسیار بالایی دارد. این امر، موجب کاهش هزینه تراکنش‌ها و افزایش کارآمدی استراتژی معامله‌گران می‌گردد.


دسترسی سریع و آسان: همه افراد از همه جای دنیا بدون محدودیت می‌توانند به بازار فارکس دسترسی داشته باشند.
سودآوری: اهرم‌هایی که توسط کارگزاران به معامله‌گران داده می‌شود، موجب کنترل موقعیت‌های مهم با سرمایه‌های کمتر و دریافت سود بیشتری می‌گردد.


تنوع در دارایی‌های مورد معامله: جفت ارزهای زیادی در بازار فارکس وجود دارند که به معامله‌گران امکان متنوع سازی سبد خرید و کاربرد استراتژی‌های متفاوت را می‌دهند.

معایب بازار فارکس

ریسک‌های معاملاتی بالا: فعالیت معاملاتی در بازار فارکس، با ریسک‌های بالایی همراه است. بنابراین از آنجایی که در صورت نداشتن مدیریت سرمایه، ضررهای احتمالی پیش آمده احتمالاً قابل جبران نبوده و اصل سرمایه شما را در معرض خطر قرار خواهد داد، ورود و فعالیت به این بازار به افراد مبتدی و تازه کار که از دانش کافی برخوردار نیستند، توصیه نمی‌گردد.
پیچیدگی در تحلیل: تحلیل بازار فارکس و پیش‌بینی این بازار، نیاز به دانش بالا و تسلط کافی بر استراتژی‌های بازار دارد. بنابراین فعالیت و تحلیل در این بازار معمولا برای مبتدی‌ها کمی استرس آور و پرچالش است.
کلاهبرداری: به دلیل ماهیت بازار فارکس ضروری است که معامله‌گران در انتخاب کارگزار یا سرمایه‌گذار خود، با احتیاط و نهایت دقت کنند.

 

 

معرفی بازار ارز دیجیتال

در مقابل ارزهای فیات یا ارزهای بین المللی که عرضه آن‌ها توسط بانک مرکزی کشورها صورت گرفته و بی‌نهایت است، رمزارزها دارایی‌های دیجیتالی هستند که در اغلب موارد به صورت محدود عرضه می‌شوند.

امروزه سرمایه‌گذاران و معامله‌گران زیادی در بازار ارزهای دیجیتال که به آن بازار رمزارز یا کریپتوکارنسی نیز گفته می‌شود، اقدام به خرید و فروش دارایی‌های دیجیتالی همچون بیت‌کوین، اتریوم و ریپل می‌کنند. این ارزهای دیجیتال که بر پایه فناوری بلاکچین (BlockChain) ساخته شده‌اند، توکن‌های غیرفیزیکی و ناملموس بوده و به کمک مفاهیم رمزنگاری و رایانه‌ای ایجاد و مدیریت می‌شوند.

از این رو با اینکه تمام فعالیت‌های این بازار به صورت شفاف در اختیار معامله‌گران قرار می‌گیرد، اما هیچ مقام متمرکز یا شخص ثالثی روی جامعه رمزارزها و تراکنش های این بازار کنترل ندارد. ارزش این توکن‌های رمزنگاری شده، براساس عرضه و تقاضا تعیین شده و تغییر می‌کند.

نسل اول بازار رمزارزها، بازار بیت کوین (BTC) و نسل سوم آن، ارزهای دیجیتالی مانند کاردانو هستند. با این وجود، دارایی‌های نسل سوم هنوز در برابر نوسانات بیت‌کوین مقاوم نبوده و به نوعی تحت تاثیر آن هستند.

 

فارکس

 

مزایای بازار ارز دیجیتال

احتمال کسب بازدهی بالا: در سال‌های اخیر شاهد نوسانات قیمتی قابل توجهی در شرایطی خاص برخی از رمزارزها بوده‌ایم. معامله‌گران حرفه‌ای عموماً سودهای خوبی از نوسانات این‌چنینی در ترید خود کسب می‌کنند.


غیر متمرکز و دارای انعطاف:
برخلاف فارکس، بازار ارزهای دیجیتال محیطی غیر متمرکز و بدون نظارت سازمان‌ها و شخص ثالث دارند. این مساله در انتخاب استراتژی‌های سرمایه‌گذاری، آزادی عمل خوبی به معامله‌گران می‌دهد.


کارمزد پایین: کارمزد بازار ارز دیجیتال از بازار فارکس بسیار کمتر است. این امر در بلندمدت موجب صرفه‌جویی در دارایی‌های معامله‌گران می‌شود.


سریع و ایمن: در بازار ارز دیجیتال، به دلیل وجود فناوری بلاکچین، تراکنش‌ها در زمانی بسیار کم با امنیت بالا انجام می‌گیرد. بنابراین کلاهبرداری و خطر دزدی از دارایی در این بازار بسیار پایینتر از بازار فارکس است.

معایب بازار ارز دیجیتال

نوسانات بالا: اگر به روند چندسال اخیر بازار رمزارزها دقت کنید متوجه وجود نوسانات بسیار بالا در این بازار خواهید شد. بدین ترتیب واضح است که ریسک معامله در این بازار نیز بیشتر و بالاتر است.


عدم وجود اطلاعات کافی: به دلیل نوپا بودن بازار ارزهای دیجیتال، در خصوص برخی از ارزهای موجود در این بازار، اطلاعات کافی و قابل اعتمادی وجود ندارد. این امر لزوم مطالعه کافی قبل از انتخاب هر رمزارز را به خوبی توجیه می‌کند.


عدم وجود مقررات: نبود مقررات خاص در بازار ارزهای دیجیتال و عدم نظارت دستگاه‌های نظارتی سبب شده تا بسیاری از معامله‌گران نگران فعالیت افراد سودجو در این بازار باشند.(برای مشاهده مقالات آموزشی بیشتر کلیک کنید )

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02186034438

 آدرس : تهران ، خیابان کریمخان زند ، مابین خیابان عضدي جنوبی (آبان جنوبی) و نجات الهی (ویلا) ، کوچه شانس ، پلاك 4 ، واحد 7 ، طبقه 3