چگونه سبد ارز دیجیتال پرسود بسازیم ؟

مقدمه

ورود به بازار ارزهای دیجیتال و فعالیت در آن کاری آسان است که این روزها به لطف شناخته شدن انواع دارایی‌های دیجیتال می‌توانید حتی از طریق صرافی‌های داخلی و با پرداخت ریالی این کار را انجام دهید. در این بین برخی‌ فعالان بازار از خرید و نگهداری ارزهای دیجیتال شناخته شده یا به اصلاح هولد کردن کسب درآمد می‌کنند، برخی افراد که قادر به پذیرش ریسک بالایی هستند اقدام به خرید ارزهای کمتر شناخته شده یا حتی شت کوین‌ها کرده و برخی دیگر معامله‌گری و نوسانگیری را در بازار ترجیح می‌دهند.(برای سایر آموزش ها کلیک کنید )

واضح است که در بازار صعودی اغلب افراد با استراتژی‌های مختلف سود می‌کنند،‌ اما در روزهای قرمز بازار و در شرایط نزولی یا در روند خنثی بازار است که ضرورت ساخت سبد سرمایه‌گذاری اصولی بیش از پیش احساس می‌شود.

 

سبد ارز دیجیتال

 

 

بنابراین سوالی که مطرح می‌شود این است که کدام روش و استراتژی معاملاتی برای سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال بهترین بازدهی را داشته و می‌تواند ما را به سود مطلوب برساند؟ آنچه مشخص است آن است که به دلیل ذات غیرقابل‌پیش‌بینی بودن بازار ارزهای دیجیتال و عوامل متعدد موثر بر این بازار پر ریسک، نمی‌توان جواب قاطع و مشخصی به این سوال داد، اما اگر رمزارزهای مورد معامله خود را با آگاهی و به واسطه به کارگیری تحلیل‌های اصولی انتخاب کرده و یک سبد ارز دیجیتال متنوع تشکیل دهید، ریسک سرمایه‌گذاری شما به طور قابل توجهی کاهش یافته و احتمال سودآوری شما بسیار بیشتر خواهد شد.

از این رو، در این مقاله قصد داریم تا برای شما در خصوص تشکیل یک سبد ارز دیجیتال و مراحل ساخت آن توضیحاتی را ارائه دهیم.

سبد ارز دیجیتال چیست ؟

سبد ارز دیجیتال شامل مجموعه‌ای از رمزارزهایی است که هر سرمایه‌گذار یا معامله‌گر به منظور کسب سود بخشی از سرمایه خود را به خرید آن‌ها اختصاص می‌دهد. هر پورتفوی ارز دیجیتال میتواند شامل دارایی‌های متنوعی از جمله ارزهای معتبر بازار رمز ارزها، توکن‌ها و یا حتی شت‌کوین‌ها باشد.

اما به طور معمول شروع سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال با تشکیل پورتفویی شامل چند رمزارز برتر بازار مثل «بیت‌کوین» (BTC)، «اتریوم» (Ethereum) و «کاردانو» (Cardano) که مارکت کپ بیشتری دارند، می‌باشد. روش‌های مختلفی برای تشکیل یک سبد ارز دیجیتال وجود دارد که تصمیم گیری در خصوص چگونگی ساخت آن و نحوه انجام آن به اهداف ما از ورود سرمایه به بازار، میزان ریسک‌پذیری و شخصیت ما بستگی دارد.

برای سهولت بررسی و مدیریت پرتفوی ارز دیجیتال خود می‌توانیم از پلتفرم‌های مخصوص مدیریت سبد ارز دیجیتال کمک بگیریم و یا همه معاملات خود را به صورت دستی در یک فایل اکسل ذخیره کنیم. برخی از این پلتفرم‌ها قابلیت اتصال به کیف پول شخصی و صرافی را نیز دارند.

 

سبد ارز دیجیتال چیست

 

اهمیت ساخت سبد ارزهای دیجیتال

متنوع‌سازی پورتفوی دارایی یک استراتژی استاندارد در سرمایه‌گذاری به حساب می‌آید. استفاده از این استراتژی علاوه بر کاهش ریسک کلی پرتفوی، موجب حداقل سازی زیان و مانع از دست رفتن کل دارایی نیز می‌شود. به گونه دیگر ضررهای رخ داده در یک دارایی می‌تواند با سود دارایی دیگر جبران گردد و شانس ما را برای کسب سود در بازار ارزهای دیجیتال افزایش دهد. در پایان لازم است یادآور شویم که تمامی سرمایه‌گذاری های ما همیشه مطابق پیش بینی هایمان پیش نرفته و سودآوری قابل توجهی نخواهد داشت، اما با تخصیص مناسب و آگاهانه و تنوع بخشی مناسب به پورتفوی دارایی هایمان، به احتمال بالا در طولانی‌مدت برآیند سبد سرمایه‌گذاری ما مثبت خواهد بود.

چگونه یک سبد ارز دیجیتال بسازیم ؟

برای تشکیل یک پورتفوی ارز دیجیتال مناسب با بازدهی مطلوب، لازم است تا با چهار مرحله ساخت آن آشنا شوید. اولین گام در تشکیل پورتفوی ارز دیجیتال، تعیین مدل سرمایه‌گذاری است. به عبارت دیگر ابتدا باید مشخص کنید که مایل به چه نوع سرمایه‌گذاری هستید. در گام بعدی باید از میان استراتژی‌های سرمایه‌گذاری موجود، استراتژی مناسب خود را انتخاب کرده یا استراتژی اختصاصی خود را بسازید.

پس از انجام مقدمات گفته شده نوبت به انتخاب رمزارزهایی می‌رسد که قرار است آن‌ها را در سبد ارز دیجیتال خود قرار دهید. در نهایت نیز لازم است تا با کمک ابزارهای سنجش عملکرد پورتفوی ارز دیجیتال یا با کمک گرفتن از یک مشاور متخصص مالی، عملکرد سبد خود را بررسی کرده و زیر نظر بگیرید.

 

اهمیت ساخت سبد ارزهای دیجیتال

 

تعیین مدل سرمایه‌گذاری

اولین گام در تشکیل سبد ارز دیجیتال به صورت اصولی، انتخاب مدل سرمایه‌گذاری است. انتخاب مدل سرمایه‌گذاری برای هر شخص براساس نوع شخصیت وی تعیین می‌گردد. از جمله معیارهای موجود در انتخاب مدل سرمایه‌گذاری مناسب شما آن است که سابقه فعالیت شما در بازارهای مالی به خصوص بازار رمز ارزها چقدر است؟ هدف شما از سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال چیست؟ خود را در فرآیند معاملات فرد صبور و پایبند به استراتژی معاملاتی خود می‌دانید یا خیر ؟

بدیهی است که سرمایه‌گذاران در بازار ارزهای دیجیتال از منظر معیارهای گفته شده به چند دسته تقسیم می‌شوند. برای همین اولین گام مهم در تشکیل سبد ارز دیجیتال تعیین مدل سرمایه‌گذاری شما است.

ما در اینجا چند مدل از سرمایه‌گذاران بازار رمز ارزها را به شما معرفی می‌کنیم :

  • سرمایه‌گذاران تازه کاری که به دلیل عدم تجربه، سردرگم شده‌ و به دنبال نقشه راه هستند.
  • سرمایه‌گذاران ریسک گریز و معمولاً بلندمدتی که فقط بیت‌کوین می‌خرند.
  • سرمایه‌گذاران یا به اصطلاح همان هولدرهایی که با دید بلندمدت اقدام به خرید کرده و به نوسانات بازار چندان اهمیتی نمی‌دهند.
  • کسانی که در پی کسب سود از نوسانات قیمت در کوتاه مدت و میان مدت هستند.
  • افرادی که معمولاً هیجان زده و براساس احساساتشان اقدام به معامله می‌کنند.
  • سرمایه‌گذارانی که بر اساس اخبار و شناخت بنیادی پروژه‌های رمزارزی اقدام به خرید می‌کنند.
  • افرادی که تنها روی یک اکوسیستم و پروژه‌های مختلف مربوط به آن اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند.
  • سرمایه‌گذاران و معامله‌گران باتجربه‌ای که مدت زیادی است در بازار رمزارزها فعالیت می‌کنند.
  • نهنگ‌هایی که به دلیل حجم بالای سرمایه شان در بازار ارزهای دیجیتال، می‌توانند با هر معامله روند بازار و معاملات را تغییر دهند.

 

تعیین مدل سرمایه‌گذاری

 

انتخاب استراتژی مناسب سرمایه‌گذاری

گام بعدی در تشکیل سبد ارز دیجیتال، انتخاب استراتژی مناسب سرمایه‌گذاری است. با داشتن استراتژی سرمایه‌گذاری مشخص به خوبی می‌دانید که چه موقع و به چه مقدار چه ارز دیجیتالی بخرید. یکی از معروف‌ترین استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال و سایر بازارهای مالی، استراتژی متوسط هزینه دلاری (Dollar-cost averaging) با علامت اختصاری DCA است.

براساس این استراتژی به جای اینکه فرد به یک باره و با بخش زیادی از پول خود هر یک از ارزهای دیجیتال مورد نظر خود را بخرد، هر روز، هر هفته، هر ماه یا طبق برنامه مشخص هر بار مقدار کمتر و مشخصی از آن رمزارز را خریداری می‌کند. بدین‌ترتیب در دراز مدت متوسط هزینه خرید آن فرد از قیمت فعلی آن دارایی کمتر خواهد بود و این یعنی شخص سرمایه‌گذار در سود است.

این استراتژی برای تازه‌واردها، معامله‌گران بازارهای مالی سنتی و کسانی که تحت تاثیر احساساتشان دست به معامله می‌زنند مناسب‌تر است.

استراتژی دیگر شناسایی و تحلیل پروژه‌های نوظهور و پرپتانسیل است. اگر ریسک‌پذیر هستید یا سابقه خوبی در بازار ارزهای دیجیتال دارید، این استراتژی برای شما مناسب خواهد بود. گفتنی است تکنیکالیست‌ها نیز با شناسایی ارزهای پرپتانسیل در زمان مناسب وارد معامله شده و معمولاً سودهای خوبی از نوسانات بازار کسب می‌کنند. علاوه بر این‌ها استراتژی خرید و نگهداری میان مدت و طولانی مدت نیز همیشه رایج و پرطرفدار بوده‌است.

 

انتخاب رمزارزها

 

انتخاب رمزارزها

گام بعدی انتخاب رمزارزهایی است که باید آن‌ها را وارد سبد سرمایه‌گذاری خود کنیم. تعداد ارزهای دیجیتال موجود از 23 هزار عدد فراتر رفته و همین مساله موجب شده تا انتخاب رمزارز مناسب برای سبد سرمایه‌گذاری کار چندان راحتی نباشد.

با این حال ارزهای دیجیتالی مثل بیت‌کوین و اتریوم به دلیل سابقه و اعتباری که دارند از امن‌ترین و کم‌ریسک‌ترین رمزارزها به حساب می‌آیند. بنابراین طرفداران استراتژی DCA یا فعالانی که به دید بلندمدت خرید می‌کنند، بهتر است حتما این دو ارز را در سبد ارز دیجیتال خود داشته باشند.

افراد ریسک‌پذیری که به دنبال سود بیشتر نیز هستند، می‌توانند از سایر ارزهای دیجیتال پرپتانسیل موجود همچون رمزارزهای حوزه دیفای (DeFi)، متاورس (Metaverse)، هوش مصنوعی، پروتکل‌های وب ۳ و … نیز در سبد خود استفاده کنند.

ایجاد سبد ارز دیجیتال

گام آخر ایجاد سبد ارز دیجیتال است که این کار را می‌توان با یادگیری علم تحلیل یا با کمک گرفتن از یک متخصص آگاه و باتجربه در این بازار یا با استفاده از سایت‌ها و پلتفرم‌های مدیریت سبد ارز دیجیتال انجام داد. به کمک این پلتفرم‌ها می‌توانید رمزارزهای موجود در پورتفوی خود را مدیریت کرده و عملکرد آن‌ها را زیرنظر داشته باشید. از پلتفرم‌های معروف ساخت و مدیریت پورتفوی ارز دیجیتال می‌توان به بخش پورتفوی سایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap)، پلتفرم کوین استتس (CoinStats)، کوین ترکر (CoinTracker)، دلتا (Delta) و بخش پورتفوی سایت کوین کگو (CoinGecko) اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02186034438

 آدرس : تهران ، خیابان کریمخان زند ، مابین خیابان عضدي جنوبی (آبان جنوبی) و نجات الهی (ویلا) ، کوچه شانس ، پلاك 4 ، واحد 7 ، طبقه 3