متاورس (Metaverse) چیست؟/هر آنچه که باید در مورد دنیای متاورس بدانید! (قسمت دوم)

مقدمه

متاورس فناوری داغ و جدیدی است که در سال‌های اخیر در دنیا از جمله ایران مورد استقبال قرار گرفته و با توجه به فرصت‌های کسب درآمد موجود در آن، بسیاری از اهالی بازارهای مالی به خصوص بازار ارزهای دیجیتال را ترغیب به حضور در خود کرده‌است. اما در یک تعریف ساده، متاورس در واقع ترکیبی از واقعیت مجازی و واقعیت افزوده با زندگی واقعی انسان‌هاست. به عبارت دیگر دنیای متاورس یک دنیای مجازی است که امکان زندگی بر مبنای زندگی واقعی را به صورت مجازی به افراد می‌دهد. طرفداران فناوری متاورس معتقدند در آینده، انسان‌ها ساعت‌های زیادی را در این دنیای مجازی سپری خواهند کرد.

اما همانطور که در مقاله قبلی نیز اشاره کردیم، با تغییر نام شرکت «فیس بوک» به «متا» (Meta) و افزایش توجه و تمایل آن شرکت به حوزه «متاورس» (Metaverse) در اواخر سال 2021، شرکت‌های دیگری همچون «مایکروسافت» نیز به فعالیت در این دنیای جدید و پرپتانسیل تمایل نشان دادند. بلافاصله بعد از اعلام این خبر، واژه‌هایی مثل متاورس و دنیای مجازی موجود در آن بر سر زبان‌ها افتاد و تقریباً‌ در هر رسانه‌ای از متاورس و آینده‌ی جذاب آن صحبت ‌شد.

بیاید با یکدیگر تصور کنیم که شما می‌توانید در محیط متاورس شخصیت و ظاهر دلخواه خود را ساخته و شخصی‌سازی کنید. آنوقت است که قادر خواهید بود تا در این سرزمین به کار کردن، تفریح، آموزش و… بپردازید.

البته خوب است بدانید که این ویژگی‌ها فقط چند نمونه از امکانات دنیای جذاب و مرموز متاورس است. آنطور که پیداست شرکت‌های فعال در حوزه متاورس در خط مقدم ایجاد تحول در فضای دیجیتال در آینده‌ای نه چندان دور هستند.

چنانچه از خوانندگان وبلاگ آکادمی حقیقی باشید، در مقاله‌ی قبلی در خصوص مفهوم متاورس و کاربردهای آن صحبت کردیم. در این مقاله قصد داریم تا از دریچه‌ای جزئی‌تر به متاورس و دنیای مرموز و هیجان انگیز آن نگاه کنیم.

 

متاورس (Metaverse) چیست؟

 

فناوری‌های مورد نیاز برای دنیای متاورس

برای ساخت، ورود و فعالیت در دنیای مجازی متاورس، به یک سری فناوری‌های خاص و پیشرفته نیاز است که به نوعی آینده متاورس به آنها گره خورده‌است.

فناوری‌های پیشرفته‌ای که شامل بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، بازسازی سه‌بعدی و چند فناوری دیگر می‌شود.

برای نمونه به منظور فعالیت در متاورس در قالب بازی‌های ویدیویی، کاربران می‌توانند کنترل شخصیت مجازی ساخته شده را برعهده گرفته و در آن محیط از این طریق به فعالیت بپردازند. برای دسترسی به تجربه گشت و گذار در این محیط جذاب و هیجان انگیز می‌توان از عینک‌های واقعیت مجازی استفاده کرد.

اما خوب است بدانید که این عینک‌ها تنها فناوری‌های لازم برای ورود به متاورس نیستند و به طور قطعی به ابزارهای دیگری نیز نیاز داریم.

 

واقعیت افزوده (AR)

 

واقعیت افزوده (AR)

واقعیت افزوده یا همان AR (Augmented Reality) از اصلی‌ترین فناوری‌هایی است که آینده متاورس به آن گره خورده‌است. این فناوری شامل المان‌های بصری، صوتی و سایر محرک‌هایی است که به ‌واسطه آن‌ها شخصیت‌های مجازی و دیجیتالی با دنیای واقعی ترکیب می‌شوند.

برای مثال در بازی پوکمون به واسطه ترکیب دوربین تلفن همراه یا سایر دستگاه‌های مجهز به دوربین و محیط واقعی، قادر خواهید بود تا با پوکمون‌های مجازی به تعامل بپردازید. مایکروسافت شرکتی است که چند سالی است روی این تکنولوژی تمرکز کرده‌است.

 

واقعیت مجازی (VR)

 

واقعیت مجازی (VR)

با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی (VR) یا (Virtual Reality)، کاربران به واسطه تجربه‌ای مجازی با یک دنیای جدید و هیجان انگیز روبرو می‌شوند که برای حضور در آن نخست بایستی عینک‌های مخصوصی تهیه کنند. تکنولوژی VR واقعیت‌های تخیلی را بهبود می‌بخشد.

با ترکیب فناوری واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در متاورس، حس حضور در دنیایی را تجربه خواهیم کرد که اگرچه مجازی است اما به همان اندازه دنیای بیرونی، واقعی به نظر می‌آید.

فناوری بلاک چین و ارز دیجیتال

فناوری بلاک‌چین (Blockchain) به خاطر ماهیت غیرمتمرکز و شفاف خود به عنوان ستون اصلی فناوری نوپای متاورس شناخته می‌شود. بدین‌ترتیب با کمک مفاهیم ناشی از این فناوری همچون ارزهای دیجیتال، NFT ها و … می‌توان قدمی بزرگ در راستای تضمین مالکیت اشیا یا هر آن‌چه در متاورس موجود است، برداشت.

برای مثال فناوری بلاک‌چین برای پرژه‌های فعال در متاورس این امکان را فراهم می‌کند که به واسطه ابزارهای موجود همچون NFT ها در ازای داشتن هر شی یا آیتم‌های موجود در آن‌ها یک سند مالکیت دیجیتال ارائه کنند که مورد تایید همه است.

از سوی دیگر کاربران فضای متاورس با گردش در سرزمین متاورس و در صورت نیاز به خرید آیتم‌های موجود همچون لباس، زمین و …، می‌توانند هزینه‌ی آن را در چند ثانیه با استفاده از ارزهای دیجیتال پرداخت کنند.

 

فناوری بلاک چین و ارز دیجیتال

 

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی یا همان AI (Artificial Intelligence) از فناوری‌های مهمی است که بی‌شک بخش مهمی از آینده متاورس به آن گره خورده‌است. حوزه جذاب و پرچالشی که در سال‌های اخیر با پیشرفت‌های خیره کننده‌ای روبرو بوده، در تمام دنیا سر و صدای زیادی به پا کرده و در حوزه‌های مختلف توانسته توجه علاقه‌مندان بسیاری را به خود جلب کند.

به عنوان مثال به کمک هوش مصنوعی می‌توان با طراحی یک ربات هوشمند، آن را در فضای متاورس قرار داد. در این صورت امکان برقراری تعامل کاربران با این ربات فراهم شده و این ربات اطلاعات مورد نیاز کاربر را در اختیار وی قرار خواهد داد. علاوه بر این از هوش مصنوعی به منظور ایجاد و یا تایید شخصیت‌های مجازی کاربران و پردازش چهره‌های آن‌ها با دقت بالا نیز استفاده می‌شود.

بازسازی سه بعدی

از آنجا که خروج از کشور و مشاهده جاذبه‌های گردشگری برای همگان امکان‌پذیر نیست، به لطف هوش مصنوعی و بازسازی سه بعدی و دقیق و ظریف مکان‌های جذاب گردشگری با استفاده از آن، همه‌ی افراد خواهند توانست از این جاذبه‌ها دیدن کنند. بی شک این امکان، تاثیر مثبت زیادی بر روی باورپذیری فضای کلی متاورس و اجزای موجود در آن خواهد گذاشت.

اینترنت اشیا

اینترنت اشیا (Internet of Things) یا به اختصار IoT سامانه‌ای است که می‌تواند همه‌ی دستگاه‌های موجود در دنیای واقعی را با استفاده از حسگرها و ابزارهای مشابه، به اینترنت متصل ‌کند. به طور مثال به لطف اینترنت اشیا می‌توان با استفاده از یک اپلیکیشن در موبایل کاربر، لامپ‌های موجود در خانه وی را خاموش یا روشن کرد.

اینترنت اشیا در محیط متاورس نیز کاربرد دارد. بدین ترتیب به عنوان نمونه می‌توان با استفاده از اینترنت اشیا شرایط آب و هوایی محل زندگی کاربر را در محیط مجازی نیز برای او مهیا کرد. بدین ترتیب تفاوت میان محیط مجازی و واقعی به کمترین میزان خود خواهد رسید و دنیای مجازی متاورس با دنیای واقعی ارتباط نزدیکی خواهدگرفت.(برای مشاهده مقالات آموزشی بیشتر کلبک کنید )

 

هوش مصنوعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

02186034438

 آدرس : تهران ، خیابان کریمخان زند ، مابین خیابان عضدي جنوبی (آبان جنوبی) و نجات الهی (ویلا) ، کوچه شانس ، پلاك 4 ، واحد 7 ، طبقه 3