مدیریت دارایی روشی مقرون به صرفه، اصولی و سازماندهی شده به منظور حفظ، ارتقا و رشد داراییهای مختلف فرد یا شرکت است. اصولاً مدیریت دارایی در دو تعریف کلی گنجانده میشود. در تعریف اول منظور از مدیریت داراییها، مدیریت امور مالی شرکتها و در تعریف دیگر خدمات مشاورهای مرتبط با مدیریت دارایی افراد است.
در مقالههای قبلی بخش وبلاگ آکادمی حقیقی، در خصوص مدیریت دارایی و تعاریف آن و شرکتهای مدیریت دارایی به طور اجمالی صحبت کردیم. در این مقاله قصد داریم تا شما را با نرم افزار مدیریت دارایی بیشتر آشنا کنیم.
به طور خلاصه باید گفت که در امور مالی مربوط به شرکتها، فرآیند مدیریت دارایی به حفظ داراییهای ملموس و مشهود یک شرکت اطلاق میشود. بدینترتیب در این موارد مدیریت دارایی به استفاده بهینه و حداکثری از داراییهای شرکت منجر میشود. بدینصورت به منظور تحقق این هدف، مدیر دارایی باید داراییهای فیزیکی، مالی، انسانی و اطلاعاتی شرکت را به گونهای بهکار گیرد که ارزش شرکت به حداکثر میزان خود برسد.
اما در خدمات مشاورهای مدیریت دارایی، مدیر دارایی با توجه به پارامترهایی از قبیل استراتژی مشتری، میزان ریسکپذیری فرد و وضعیت مالی او، در خصوص چگونگی تصمیمگیری در مورد دارایی مشتریان تصمیمگیری مناسبی انجام خواهد داد.
اما آنچه که مشترک است آن است که با وجود عناصر مشترک، فرآیند مدیریت داراییها بر اساس استراتژی هر مدیر یا یکدیگر متفاوت است.
در نهایت باید گفت که مدیریت دارایی کاربردهای موثر و مهمی در اغلب مشاغل دارد. هنگامی که فرآیند مدیریت دارایی به درستی انجام گیرد، با رفع مهمترین نگرانیهای هر سازمان، آن سازمان به رشد کارآمدتر و بیشتری خواهد رسید. به علاوه asset management نه تنها باعث افزایش سودآوری میگردد، بلکه منجر به مدیریت ریسک، کاهش خسارتهای مالی، بهبود و نگهداری تجهیزات و … نیز میشود. در ادامه این مقاله با نرم افزار مدیریت دارایی بیشتر آشنا میشویم.
نرم افزار مدیریت دارایی چیست ؟
امروزه با ساخت اپلیکیشنهای کاربردی و نرم افزار مدیریت دارایی میتوانید به خوبی دارایی خود را مدیریت کنید.
مدیریت دارایی در جهت ایجاد بالانس بین ریسک، هزینه و عملکرد در طی چرخه عمر داراییها مستلزم داشتن ابزارها (مانند نرم افزارها) و فرآیندهای به خصوصی است که این امکان را فراهم میکنند که ضمن آنکه بهطور مداوم اطلاعات هر فاز از عمر دارایی را جمعآوری، پردازش و گزارش نمایند، این اطلاعات مهم و حیاتی را به فاز بعدی عمر دارایی نیز منتقل کنند.
برای مثال شما با تهیه یک نرم افزار مدیریت سهام یا ارزهای دیجیتال قادر خواهید بود که پورتفوهای خود و دیگران را در کارگزاریها و صرافیهای مختلف به راحتی مدیریت کرده و گزارش سود و زیان تهیه نمائید.
این نرمافزارها عموماً دارای امکانات ثبت واریز، برداشت، درآمد، خرید و فروش میباشد. در این نرمافزار میتوان اشخاص و کارگزاریهای مختلف را تعریف کرده و خرید و فروش سهام را به سادگی ثبت، ذخیره و چاپ نمود. همچنین توسط نرمافزار میتوان واریزها، برداشتها و درآمدها را ثبت نمود.
علاوه بر این یکی از نرم افزارهای مدیریتی که در رشد و بهبود فرآیند مدیریت داراییها کمک به سزایی میکند، نرمافزار مدیریت دارایی شرکتها است. سازمانها میتوانند با استفاده از این نرمافزارها در خصوص حفظ و نگهداری و بهینهسازی داراییها از بهترین استراتژیها استفاده کنند. البته به یاد داشتهباشید که همه فرآیندها از جمله فرآیندهای تکامل یافته و بینقص نیز چنانچه به طور مداوم مورد ارزیابی قرار نگیرند، درنهایت ناکارآمد و دچار نقص میشوند.
نرم افزار مدیریت دارایی فیزیکی، چشمانداز جامعی از داراییها و زیرساختهای فیزیکی سازمان را در تمام چرخه عمر خود، از طراحی و راهاندازی تا عملیات، فعالیتهای نگهداری و تعمیرات، اسقاط و جایگزینی، ارائه میدهد.
با وجود آنکه استفاده از نرم افزار مدیریت دارایی سبب میگردد که افراد به طور مرتب به سرمایههای خود دسترسی داشتهباشند و ریسک و زیان غیرقابل توجیه و قابل توجهای رخ ندهد، کابردهای دیگری نیز دارد. افزایش کارایی تمامی عملیات سازمانی، یکپارچهسازی و تهیه گزارشهای جامع، به روز و قابل دسترس و کاهش هزینهها اعم از هزینههای تعمیر و نگهداری از مزایای استفاده از نرمافزار مدیریت دارایی است.
در ادامه باید گفت که مدیریت داراییهای دیجیتال (DAM) یک پلتفرم یا نرمافزار دیجیتال است که برای کاربران خود این امکان را فراهم میکند که داراییهای دیجیتالی خود را مانند عکس، انواع ارز و سهام سازماندهی یا ذخیرهسازی کرده و یا به اشتراک بگذارند. همچنین خوب است بدانید که Asset management دیجیتال به کسب و کارها در جهت مدیریت سرمایههای دیجیتالی خود به روشی منطقی، سازمان یافته و در دسترس کمک شایانی میکند.
هدف این سیستم ارائهی ساختاری برای گردش کار و چرخهی عمر داراییها است. برخی از ویژگیهای این سیستم شامل ذخیرهسازی و سازماندهی انواع مختلف فایل، مدیریت دسترسی به همه فایلها، انتساب ابر داده برای تمامی داراییها و کنترل نسخه برای پیگیری تغییرات تدریجی دیگر نسخههای یک دارایی میباشد.
با این حال خوب است بدانیم که ارزیابی نرم افزار مدیریت دارایی به عنوان رویکردی در جهت افزایش اثربخشی و کارایی فرآیندهای حفظ و نگهداری، امری ضروری میباشد. به خاطر داشته باشیم که اگر نرم افزارهایمان را در زمان مناسب و به خوبی پیادهسازی و ارزیابی نکنیم، در استفاده از نرم افزارهای مدیریت دارایی فیزیکی (مانند CMMS یا EAM) با شکست مواجه شده و فقط هزینه برای سازمان ایجاد میشود.( برای مشاهده بیشتر مطالب آکادمی حقیقی کلیک کنید )