مقدمه
بازار آتی کالا، بازاری برای انجام قراردادهای آتی استانداردی است که در آن افراد مختلف، سرمایهگذاران و صنعتگران میتوانند در آینده و به صورت توافقی با یکدیگر معامله کنند. به بیان سادهتر قرارداد آتی توافقنامهای قانونی با حدومرز مشخص است و بازار آتی کالا به منظور ایجاد یک قرارداد برای خرید یا فروش کالای مشخص در آینده با قیمت توافقی، ایجاد شدهاست. در این مقاله سعی کردیم تا نحوه دریافت کد معاملاتی آتی بورس کالا جهت معامله در این بازار جذاب و سودآور را به شما آموزش دهیم.(برای آموزش های بیشتر کلیک کنید )
بنابراین چه معاملهگر و نوسانگیر هستید و تمایل به کسب سود از نوسانات قیمت یک کالا را دارید یا اگر کشاورز و تولیدکنندهای هستید که به دلیل امکان کاهش قیمتها قصد دارید تا زودتر کالای خود را به فروش برسانید یا بالعکس مصرف کنندهای هستید که از ترس افزایش قیمتها سعی بر خرید زودتر از موعد کالای مورد نظر خود دارید، به شما توصیه میکنیم که برای آگاهی از چگونگی دریافت کد معاملاتی آتی بورس کالا و شروع معامله در بازار آتی کالا که به صورت برخط و آنلاین انجام میشود، در ادامه با ما همراه باشید.
معرفی بازار آتی کالا
بازار آتی کالا، بازاری است که در آن طرفین معامله (خریدار و فروشنده) براساس قرارداد یا توافق نامهای قانونی به یکدیگر تعهد میدهند که در زمان مشخص و از قبل تعیینشدهای، مقدار مشخصی از یک کالای اقتصادی را با یک قیمت توافقی خرید و فروش کنند. یکی از اصول مهم این معاملات آن است که کالای تحویلی در قراردادهای آتی بورس کالا باید دارای استاندارد کمی و کیفی بوده و زمان و مکان تحویل آن نیز مشخص باشد. تفاوت بازار آتی کالا نسبت به خرید و فروش سنتی در این است که با وجود انجام تمام توافقات در زمان حال، اما تبادل واقعی کالای مورد نظر در زمان آینده انجام شده و به نوعی تصمیمی مبنی بر تحویل کالا و پرداخت کامل مبلغ آن در زمان حال وجود ندارد.
این ویژگی موحب میشود تا افراد بتوانند به واسطه تحلیل و پیشبینی درست خود از روند آتی حرکت قیمت یک کالا به سودآوری خوبی برسند و به نوعی از کسب سود ناشی از تغییرات قیمت جا نمانند. ناگفته نماند که قراردادهای آتی ابزاری جهت پوشش ریسک سرمایهگذاری نیز به حساب میآیند.
از جمله کالاهایی که در بازار آتی بورس کالا مورد داد و ستد قرار میگیرند، میتوان به صندوق طلا، نقره و زعفران اشاره کرد.
کد معاملاتی آتی بورس کالا
اگر از فعالان بازار سهام بوده و به نوعی قبلاً کد بورسی دریافت کرده باشید، به خوبی میدانید که کد معاملاتی آتی بورس کالا نیز کدی منحصربهفرد همانند کد بورسی است که سرمایهگذاران و افرادی که علاقه مند به فعالیت در این بازار جذاب هستند، برای فعالیت در بازار آتی بورس کالا ملزم به اخذ آن هستند.
کد معاملاتی آتی بورس کالا برای معامله در سامانه معاملات برخط (آنلاین) بورس کالای ایران و شناسایی افراد و شرکتهایی که در بازار آتی کالا فعالیت میکنند، مورد استفاده قرار میگیرد و هیچ کاربردی در بازار سهام ایران ندارد. این کد معمولا از ۹ عدد تشکیل شده که برای اشخاص حقیقی با اعدادی مثل ۲۰، ۲۰۰ و ۲هزار و در برای اشخاص حقوقی با اعدادی مثل ۱۰هزار و ۱۰۰هزار آغاز میشود.
نحوه دریافت کد معاملاتی آتی بورس کالا
به منظور دریافت کد معاملاتی آتی کالا باید دو مرحله حضوری و غیر حضوری را پشت سر بگذارید. مرحله اول یا همان غیر حضوری به صورت آنلاین انجام می گردد و شامل فرآیند ثبت نام و آپلود مدارک است. در ادامه این متن جزئیات دقیق چگونگی ثبتنام و دریافت کد معاملاتی آتی بورس کالا را به شما آموزش میدهیم.
1) ثبت نام در سامانه سجام
قدم اول برای دریافت کد معاملاتی آتی کالا مراجعه به سایت سجام، بارگذاری مدارک خواسته شده، تکمیل ثبتنام و احراز هویت در سامانه سجام است. پس از انجام این کار قادر به انجام مراحل بعدی خواهید بود. اگر قبلاً در سامانه سجام احراز هویت کردهاید، نیازی به انجام دوباره این مرحله جهت دریافت کد معاملاتی آتی بورس کالا نیست.
2) مراجعه به سایت Ebgo
پس از دریافت کد سجام، در گام دوم لازم است تا به سایت ebgo.ir مراجعه کرده و با ورود به لیست نمایش داده شده کارگزاریها، یکی از آنها را به دلخواه انتخاب کنید. پس از انتخاب کارگزاری مورد نظرتان، در صفحه باز شده گزینه اخذ کد آنلاین در بورس کالا را انتخاب کرده و اطلاعات خواسته شده را با دقت وارد میکنید.
3) افتتاح حساب در بانکهای عامل
در گام بعدی برای دریافت کد معاملاتی آتی بورس کالا لازم است تا دو حساب بانکی در اختیار و عادی در یکی از بانکهای ملت یا سامان باز کنید. برای افتتاح این حسابها میتوانید از معرفینامه موجود در سایتها استفاده کنید. البته باید بدانید که بانک ملت نیازی به این معرفینامه ندارد. نکته مهم آن است که هر دو حساب بایستی در یک بانک ایجاد شوند.
یکی از حسابها به عنوان «حساب در اختیار بورس کالا» شناخته شده و کاربر فقط میتواند به این حساب پول واریز کند. بورس کالا از این حساب برای تسویه معاملات شخص استفاده میکند. حساب دیگر نیز «حساب پشتیبان» یا «حساب شخصی» است که برای برداشت وجه از حساب در اختیار بورس، مورد استفاده قرار میگیرد.
4) اعلام شماره حساب در اختیار بورس کالا در سامانه ایبیگو
پس از افتتاح حساب، در این مرحله لازم است تا مشخصات حسابهای خود را در سامانه ebgo ثبت کرده و حتماً به صورت حضوری به یکی از شعب کارگزاری مورد نظر خود مراجعه کنید.
پس از تکمیل اطلاعات حساب بانکی، باید عکس نمونه امضای خود را در سامانه آپلود کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله تنها بارگذاری عکس نمونه امضا الزامی میباشد، ولی برای اطمینان بیشتر میتوانید سایر مدارک خواسته شده همانند عکس کارت ملی و شناسنامه خود را نیز بارگذاری کنید.
پس از طی مراحل بالا و در گام آخر وارد مرحله تعهدات مشتری میشوید که در صفحه مورد نظر، شما میتوانید هر دو گزینه «بازار فیزیکی بورس کالا» و «بازارهای مالی بورس کالا» را انتخاب کرده و با قبول قوانین پروسه صدور، کد معاملاتی آتی بورس کالای خود را دریافت کنید. پس از چند روز لینک ورود به سامانه آنلاین آتی بورس کالا به همراه نام کاربری و کلمه عبور برای شما ارسال میشود.
مدارک لازم برای دریافت کد معاملاتی آتی بورس کالا
مدارک لازم برای دریافت کد معاملات آتی کالا (اشخاص حقیقی) به شرح زیر است :
اصل و تصویر شناسنامه از تمام صفحات
اصل و تصویر پشت و رو کارت ملی
دریافت نامه معرفی به بانک از کارگزاری
کپی مدرک تحصیلی (حداقل دیپلم) جهت دسترسی آنلاین
مراجعه به بانک برای افتتاح حساب در اختیار بورس و حساب پشتیبان
اعلام شماره حسابها به کارگزاری