ژورنال معاملاتی و چگونگی نگارش آن (قسمت اول)

زمانی که قصد سرمایه‌گذاری و ورود به بازارهای مالی را دارید، بهتر است که پیش از هر کاری ابتدا در ذهن خود اقدام به برنامه‌ریزی کنید. ژورنال معاملاتی از ابزارهایی است که به شما برای ایجاد یک برنامه‌ریزی معاملاتی کمک کرده و گام به گام شما را به معامله‌گری حرفه‌ای تبدیل خواهد کرد.

بدین‌ترتیب پس از نوشتن یک ژورنال معاملاتی و ثبت اطلاعاتی همچون جزئیات و نتایج معاملات و احساسات اثرگذار بر آن، عملکرد معاملاتی شما بهتر و سودآورتر خواهد شد. همچنین ثبت و بررسی دقیق اطلاعات این چنینی به تریدرها در جهت رسیدن به یک پلن و استراتژی معاملاتی سودآور و به حداقل رساندن رفتارهای هیجانی در خلال معاملات و در شرایط متفاوت بازارهای مالی کمک شایانی خواهد کرد.

پس از نوشتن ژورنال معاملاتی کافی است تا آن را بازنگری کنید و ایرادات معاملاتی خود را رفع کنید. در این شرایط از مسیر اصلی معاملاتی و اهداف خود خارج نشده و فرصت کافی برای ارتقا مهارت‌ها و عملکرد مالی خود پیدا خواهید کرد.

از این رو با توجه به اهمیت نگارش ژورنال معاملاتی، قصد داریم تا در ادامه این مقاله شما را با روش صحیح و حرفه‌ای ژورنال ‌نویسی برای معاملات و مزایای آن آشنا کنیم. اگر قصد نگارش ژورنال معاملاتی را دارید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 

ژورنال معاملاتی

 

ژورنال معاملاتی (Trading Journal)

ژورنال معاملاتی خلاصه‌ای از تصمیمات و تجربیات معاملاتی شما و شامل اطلاعات مربوط به معاملات و نتایج آن است. این ژورنال ممکن است به صورت یک دفترچه یادداشت، یک فایل اکسل یا حتی گوگل شیت باشد که هر معامله‌گر می‌تواند خلاصه اطلاعات مربوط به معاملات روزانه، هفتگی و ماهانه خود را در آن ثبت کرده و به نگارش در بیاورد.

برای نمونه، به عنوان یک تریدر علاوه بر ثبت جزئیات مربوط به هر معامله همچون استراتژی معاملاتی، تاریخ و قیمت ورود به معامله و خروج از آن، حجم معامله، سود یا زیان به دست آمده و …، حتی اگر دلایل ویژه‌ای برای عدم استفاده از یک استراتژی معاملاتی خاص و منحصر به خود را داشته‌اید، آن را نیز باید در ژورنال معاملاتی خود به ثبت برسانید.

به طور کلی از آنجا که هر ژورنال معاملاتی جزئیات عملکرد هر استراتژی معاملاتی را به ثبت می‌رساند، برنامه‌ریزی دقیق و ثبت اطلاعات نقش به سزایی در رسیدن به استراتژی معاملاتی سودآور دارد. در این صورت است که تریدر چه در بازار صعودی و چه در بازار نزولی، قادر به سنجش پتانسیل موفقیت یک معامله و استراتژی خاص خواهد بود.

علاوه بر این، نگارش و تشکیل ژورنال معاملاتی برای معاملات شما در بازارهای مختلفی همچون سهام، فارکس، ارز دیجیتال و اوراق بهادار هزینه خاصی نداشته و قابلیت‌های گوگل شیت یا اکسل برای تشکیل آن کافی است.

چنانچه شما نیز از آن تریدرهایی هستید که قادر به پایبندی به یک استراتژی خاص نیستید، ثبت جزئیات معاملاتی در قالب یک ژورنال معاملاتی و بررسی آن به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید عملکرد، پیشرفت‌ها و اشتباهاتتان را با دقت و به خوبی بررسی کرده و نقاط قوت و ضعف خود را در هر معامله سنجیده و به دست آورید. در این صورت است که با عدم تکرار اشتباهات گذشته و رسیدن به یک استراتژی معاملاتی سودآور، گامی در جهت بهبود رفتار و عملکرد معاملاتی خود برخواهید داشت. همچنین پایبندی شما به برنامه معاملاتی خود و توانایی شما برای اجرای بهتر آن در آینده افزایش خواهد یافت.

به عنوان مثال پس از ثبت و بررسی تاریخچه و جزئیات معاملات، ممکن است به اشتباه خود در تعیین حد ضرر (Stop loss) پی برده و دیگر آن را تکرار نکنید.

گفتنی است زمانی که فرصت کافی دارید، عملکرد خود را حین معامله تجزیه و تحلیل کرده و احساسات و مشاهدات خود را در زمان بررسی یادداشت کنید. زیرا ممکن است در یک روز معاملاتی شلوغ، فرصت کافی برای این کار را در اختیار نداشته باشید. واضح است که بررسی عملکردتان میزان ریسک‌پذیری شما را نیز نشان می‌دهد.

 

مزایای ژورنال نویسی

 

مزایای ژورنال نویسی برای معاملات

پس از تجزیه و تحلیل جزئیات و داده‌های هر معامله، دید بهتر و عمیق‌تری نسبت به بازار مورد فعالیت و ‌عملکرد خود پیدا خواهید کرد. از این رو نگارش یک ژورنال تریدینگ فواید بسیار و قابل توجهی دارد که شاید مهم‌ترین و اصلی‌ترین آن، کمک به شناسایی نقاط ضعف و قوت استراتژی‌های معاملاتی شما باشد.

یک ژورنال معاملاتی دقیق به تریدر در جهت اتخاذ تصمیمات منطقی و غیر احساسی کمک بسزایی می‌کند. برای نمونه، با بررسی ژورنال تریدینگ، معامله‌گر تشخیص می‌دهد که آیا ورود به معاملات فیوچرز ارز دیجیتال برای وی مناسب است یا خیر. در ادامه به برخی از فواید ژورنال‌نویسی اشاره خواهیم کرد.

ایجاد دید بهتر نسبت به استراتژی‌ها

جمع‌آوری و ثبت جزئیات معاملات و استراتژی‌های معاملاتی به شما کمک می‌کند دید عمیق‌تری نسبت به معاملات خود داشته و استراتژی‌های موفق را برای تکرار در معاملات آتی خود شناسایی کنید.

ممانعت از دخالت احساسات در معاملات

در هنگام ایجاد نوسانات زیاد در بازارهای مالی، احتمال اتخاذ تصمیمات هیجانی و احساسی بالا می‌رود. چنانچه ژورنال معاملاتی داشته و جزئیات و سوابق معاملاتی خود را بررسی کنید، به مقدار قابل توجهی از انجام معاملات احساسی اجتناب خواهید کرد.

افزایش نظم در معاملات

یادداشت جزئیات معاملات تریدرها، موجب نظم بخشیدن به معاملات آن‌ها، مدیریت بهتر سود و زیان و در نتیجه افزایش سودآوری آن‌ها می‌گردد.

 

ژورنال معاملاتی (Trading Journal)

 

جمع‌آوری داده‌ها از روند قیمت‌ها

از ثبت دقیق جزئیات و نتایج معاملات خود متوجه روند قیمت در بازار موردنظر خواهید شد. بدین‌ترتیب در می‌یابید که نسبت به کدام بازار تسلط بهتری دارید.

تشخیص نقاط قوت و ضعف تریدر

با بررسی مداوم سوابق معاملات خود در بازارهای مالی مورد نظر، به اشتباهات و نقاط قوت خود در معاملات پی برده و از تجارب خود در معاملات آتی استفاده خواهید کرد.

تشکیل یک پرتفوی مجازی

با ثبت معاملات خود، شما یک پرتفوی مجازی با دارایی‌های متنوع برای خود به ثبت رساندید که وضعیت سرمایه شما را نشان می‌دهد.

مدیریت ریسک موثر

نگارش یک ژورنال معاملاتی و بررسی دقیق آن به شما کمک می‌کند تا بدانید که کجا ممکن است سرمایه خود را در معرض خطر قرار دهید. بدین‌ترتیب شما به عنوان یک تریدر قادر خواهید بود که ریسک معاملات خود را با بررسی حد ضررها به حداقل برسانید.

بهبود روانشناسی معاملات

ژورنال تریدینگ به افراد کمک می‌کند تا به شناخت بهتری از خود در خصوص ریسک‌پذیری و میزان تصمیم‌گیری از روی احساسات در خلال انجام معاملات دست پیدا کنند.

ایجاد ثبات در معاملات

زمانی که نگارش جزئیات معاملات برای شما به یک عادت تبدیل گردد، معاملات شما ثبات و پیوستگی پیدا می‌کند.( برای مشاهده بیشتر مقالات آموزشی کلیک کنید )

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *