به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از یک مقام بورسی، شخصیتهای حقیقی و حقوقی میتوانند گواهی سپرده شمش طلا خریداری کنند. برای برخورداری از این امکان جذاب، تنها کافی است که افراد اقدام به دریافت کد بازار مالی بورس کالا کنند.
اسفند ماه سال گذشته بود که بورس کالای ایران به جهت ارتقا و توسعه ابزارهای مالی خود، گواهی سپرده شمش طلا را راه اندازی کرد. از آنجا که افراد حقیقی و صاحبان سرمایهگذاری خرد امکان ورود به این معاملات را دارند، در حدود 6 ماه حدود یک تن شمش طلا در این بازار معامله شدهاست. بدینترتیب همه افراد اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند تنها با ۳۰۰ هزار تومان سرمایه، یک گواهی سپرده شمش طلا معادل یک دهم گرم در بورس کالا خریداری کنند. مزیت این روش آن است که هیچ یک از ریسکها و سختیهای معامله در بازار فیزیکی طلا را ندارد.
به تازگی باشگاه خبرنگاران جوان به منظور بررسی آخرین تحولات بازار گواهی سپرده بورس کالا به گفتگو با رئیس اداره توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران پرداختهاست. اسکندری طی این مصاحبه به نکاتی اشاره کردهاست.
اسکندری در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی استقبال از معاملات گواهی شمش طلا اعلام کرد:
بورس کالا به منظور رفع دو دغدغه اساسی در حوزه طلا یعنی افزایش حداقل سرمایه لازم جهت سرمایهگذاری در بازار طلا و عدم وجود جایگزین مناسب برای سکه طلا و ایجاد حباب در آن، بنا شد که اوراق بهادار مبتنی بر شمش طلا را به عنوان جایگزین سکه، در بازار طلا معرفی کند.
به منظور ایجاد امکان حضور اغلب مردم، حداقل واحد قابل معامله در بورس کالا ۱۰۰ سوت یا یک دهم گرم از شمش طلا با عیار ۹۹۵ (نزدیک به ۲۴ عیار) درنظر گرفته شدهاست.
وی افزود یک مزیت دیگر این تصمیم آن است که امکان انجام معاملات به صورت برخط هم فراهم شده و با استقبال خوب از این بازار، از ابتدای راهاندازی تاکنون بیش از یک تن و حدود ۱۰۹۰ کیلوگرم شمش طلا معامله شدهاست. اسکندری ادامه داد مقبولیت این بازار برای عرضهکنندگان نیز زیاد بوده و در حال حاضر ۷ عرضهکننده بیش از ۳ تن شمش طلا در خزانه پذیرششده بورس، سپرده کردهاند که موجب رقابتیتر شدن بازار و نهایتاً بهبود کشف نرخ منصفانه خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص بحث مالیات در معاملات گواهی سپرده کالا گفت:
بر اساس قانون مالیاتهای مستقیم، نقل و انتقال، صدور و ابطال و معاملات ابزارهای مالی موضوع بند ۲۴ ماده ۱ قانون بازار اوراق بهادار از پرداخت مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده معاف است.
گواهی سپرده کالایی نیز به عنوان یک ورقه بهادار و ابزار مالی مورد تصویب شورای عالی بورس، مشمول مزیت ذکر شده خواهد بود و اشخاص بابت انجام معاملات این ورقه بهادار در بورس کالا مالیاتی پرداخت نمیکنند.