تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال و متغیرهای مورد نیاز برای آن (قسمت اول)

تحلیل فاندامنتال یا بنیادی ارزش ذاتی یا همان ارزش واقعی یک دارایی یا ارز دیجیتال را محاسبه می‌کند. بدین‌ترتیب با اندازه‌گیری ارزش ذاتی ارز دیجیتال می‌توان آن را با قیمت آن رمزارز در بازار مقایسه کرده و به گران بودن یا ارزان بودن آن پی ببریم.

هر تحلیلگر بازارهای مالی به خوبی می‌داند که برای کسب موفقیت و ثروت در هر بازاری به کسب مهارت و دانش توامان فاندامنتال در کنار تحلیل تکنیکال برای تحلیل و پیش‌بینی قیمت ارزهای دیجیتال در آینده نیاز است. در تحلیل بنیادی رمزارزها، به بررسی ماهیت پروژه‌های کریپتویی پرداخته شده و نکات مهم و تاثیرگذاری همچون چگونگی عرضه ارز دیجیتال موردنظر، تیم توسعه دهنده آن و نقشه راه پروژه‌ها مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد. با توجه به اهمیت تحلیل فاندامنتال در دنیای رمزارزها، در این مقاله به بررسی تحلیل فاندامنتال و فاکتورهای موردنیاز در آن خواهیم‌ پرداخت.

 

تحلیل فاندامنتال

 

تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال

اگر به سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال علاقه مند بوده و قصد فعالیت در این بازار پر پتانسیل را دارید، لازم است تا یقین حاصل کنید که قبل از انتخاب و خرید رمزارزهای مورد نظر خود، تحقیقات و بررسی‌های لازم را انجام داده‌اید. بدیهی است که به دلیل ریسک‌های متعدد موجود در این بازار، عدم انجام بررسی‌های لازم می‌تواند منجر به از دست دادن تمام یا بخشی از سرمایه شما گردد.

در یک تعریف کلی تحلیل فاندامنتال یا همان تحلیل بنیادی روش تجزیه و تحلیل از بالا به پایین است و به بررسی تمام جوانب و عوامل موثر بر یک پروژه یا شرکت به‌ نحوی که بتواند ارزش ذاتی آن را محاسبه و پتانسیل‌های بالقوه آن را تشخیص دهد، می‌پردازد. مثلاً اگر خبر پذیرش بیت‌کوین توسط یک نهاد معتبر انتشار یابد و کاربران فعال در بازار ارزهای دیجیتال احتمال دهند که قیمت بیت‌کوین به زودی افزایش خواهد یافت و اقدام به خرید بیت‌کوین کنند، این افراد به‌ نوعی از اخبار و تحلیل فاندامنتال برای تصمیم‌گیری در خصوص خرید و سرمایه‌گذاری بر روی بیت‌کوین استفاده کرده‌اند.

به طور کلی ماهیت و فاکتورهای تحلیل ارزهای دیجیتال با دارایی‌های سنتی نظیر سهام متفاوت است. زیرا در تحلیل رمزارزها، معیارهای سنتی برای ارزش‌گذاری وجود ندارد. به همین جهت تحلیل فاندامنتال یا بنیادی ارزهای دیجیتال حتی برای بسیاری از تحلیلگران حرفه‌ای نیز هنوز مبهم و حتی دشوار است. اما یادگیری آن و داشتن یک تحلیل تخصصی می‌تواند اطلاعات خوب و به روزی در خصوص بهترین زمان خرید یک ارز دیجیتال و قیمت آن در آینده در اختیار فعالان بازار قرار دهد.

بدین‌ترتیب تحلیل فاندامنتال رمزارزها نیازمند کسب اطلاعات کافی در زمینه شناخت عوامل موثر بر قیمت ارزهای دیجیتال در بلندمدت می‌باشد. واضح است که پس از جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز برای تحلیل و بررسی آنها، می‌توان به چشم اندازی قابل اطمینان از آینده رمزارزها دست یافت.

متغیرهای تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال

یک سرمایه‌گذار حرفه‌ای در حوزه ارزهای دیجیتال باید به انواع ابزارهای تحلیلی این بازار مسلط بوده و در فرایند سرمایه‌گذاری همواره دقیق و به روز باشد تا بتواند سرمایه‌گذاری سودآوری را تجربه کند. در اینجا این سوال مطرح می‌شود که چه عواملی بر تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال موثر بوده و باید بررسی شوند؟ در ادامه این مقاله، به برخی از عوامل موثر در تحلیل بنیادی اشاره خواهیم کرد:

ارزش بازار(Market Cap)

ارزش بازار یا مارکت کپ یک پارامتر بسیار مهم در تحلیل بنیادی بوده و از ضرب تعداد توکن‌های موجود یا عرضه در گردش در قیمت هر واحد از توکن به دست می‌آید. به طور مثال اگر قیمت هر واحد بیت‌کوین 50,000 دلار باشد و در حال حاضر تعداد بیت‌کوین های در گردش 20 میلیون واحد باشد، ارزش بازار آن با احتساب ضرب قیمت هر واحد بیت‌کوین در تعداد کوین‌های در گردش حدود 1000 میلیارد دلار خواهد بود. ارزش بازار یک پارامتر بسیار مهم در تحلیل بنیادی به حساب می‌آید.

هر چه میزان ارزش بازار یک ارز بالاتر باشد، ریسک سرمایه‌گذاری در آن رمز ارز پایین‌تر خواهد بود. با این حال توجه به این مساله ضروری است که مارکت کپ فقط یکی از متغیرهای موثر در تحلیل فاندامنتال است و به نوعی نمی‌توان تنها با اتکا به فاکتور ارزش بازار و بدون ارزیابی و بررسی سایر عوامل موثر در تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال، پی به ارزش ذاتی دارایی مورد نظر برده و تصمیم درستی برای ورود به یک سرمایه‌گذاری مناسب گرفت.

 

Market Cap

 

حجم معاملات (Trade Volume)

حجم معاملات معرف مجموع ارز دیجیتال یا توکن‌های معامله شده طی یک بازه زمانی خاص و مشخص بوده و از فاکتورهای مهم و موثر در سنجش میزان محبوبیت یک ارز دیجیتال به حساب می‌آید.

به عبارتی دیگر حجم معاملات میزان فعالیت‌های مربوط به خرید و فروش یک ارز دیجیتال را طی یک بازه زمانی مشخص نمایان می‌کند. به نوعی حجم معاملات میزان علاقه معامله‌گران و سرمایه‌گذاران نسبت به یک رمزارز را نشان می‌دهد.

اگرچه حجم معاملات بالای یک توکن می‌تواند میزان تقاضای زیاد آن ارز را نشان دهد، اما به تنهایی نمی‌تواند معیار خوبی برای سنجش بنیادی یک ارز دیجیتال بوده و یک سیگنال افزایش قیمت قلمداد گردد. برای مثال حجم مبادلات روزانه می‌تواند تحت تاثیر یک خبر یا شایعه، دچار تغییر ناگهانی شود و به نوعی بهتر است در اینجا، حجم معاملات در یک ماه بررسی شود. همچنین در برخی بازارها از جمله بازار ارزهای دیجیتال، دستکاری حجم معاملات برای توکن‌های نوپا کار تقریباً آسانی خواهد بود.

اخبار

بررسی روند قیمتی و پامپ یا دامپ‌های اخیر برخی ارزهای دیجیتال در سال‌های اخیر از اهمیت نقش اخبار پیرامون یک پروژه یا ارز دیجیتال در تحلیل فاندامنتال حکایت دارد. بدین‌ترتیب واضح است که انتشار اخبار مثبت و منفی در خصوص یک پروژه تأثیر بسزا و قابل توجهی روی روند قیمت آن رمزارز در کوتاه‌مدت و میان‌مدت دارد. به طور مثال در مدت اخیر انتشار خبر پذیرش ETF بیت‌کوین موجب افزایش قیمت این ارز دیجیتال و انتشار اخبار مربوط به هک یک صرافی‌ معتبر، موجب افت قیمت بازار رمزارزها گردیده‌است. از این رو پیشنهاد می‌کنیم همواره از جدیدترین اخبار این حوزه آگاهی پیدا کنید. ( برای مشاهده بیشتر مقالات آموزشی کلیک کنید )

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *