چه ارزهای دیجیتالی را نباید بخریم؟

چند سالی است که ارز دیجیتال یا کریپتوکارنسی به یکی از سوژه‌های داغ و پرطرفدار جهان و مورد قبول طیف گسترده‌ای از افراد در جوامع مختلف تبدیل شده و تا حدود زیادی نقش پول را در زندگی دیجیتالی افراد بر عهده گرفته‌‌است. پذیرش ارزهای دیجیتال توسط افراد زیادی در دنیا موجب شده تا احتمال این‌که ارز دیجیتال به عنوان پول رایج در برخی از کشورها شناخته شود، بالا رود.

با شناخت کافی بازار رمزارزها و یادگیری حرفه‌ای انواع روش‌های تحلیل، می‌توان به درآمد و سودآوری خوبی رسید. به همین سبب است که ارزهای دیجیتال به سرعت به عنوان یک گزینه جذاب برای سرمایه‌گذاری در دنیای مدرن شناخته شده و در سال‌های اخیر بسیاری از افراد علاقه‌مند به شناخت، خرید و نگهداری ارزهای دیجیتال و کسب سود از تغییرات قیمت آن‌ها شدند.

 

ارزهای دیجیتال

 

افرادی که قصد ورود و فعالیت در بازار کریپتوکارنسی را دارند، برای جلوگیری از ضرر و زیان و کسب سود مناسب در این عرصه، باید به دنبال آگاهی از راه‌های شناخت بهترین پروژه‌های ارز دیجیتال باشند. کما اینکه در سال‌های اخیر شاهد به وجود آمدن پروژه‌های متعدد رمزارزی که برخی از آن‌ها هنوز به حیات خود ادامه داده و برخی دیگر خیلی‌ زود از بین رفتند، بوده‌ایم.

از این رو و با توجه به اینکه احتمال کلاه برداری و انتخاب اشتباه در این بازار بالاست، در این مقاله به این موضوع خواهیم‌پرداخت که از چه نوع رمزارزهایی باید دوری کنیم؟

دلیل بررسی پرو‌ژه‌های رمزارزی پیش از خرید

این روزها بیشتر افراد در جامعه با بازارهای مالی از جمله بورس و ارزهای دیجیتال آشنا هستند. در این میان در عرصه ارزهای دیجیتال با توجه به ماهیت رمزارزها و از آنجا که اغلب تحت کنترل دولت‌ها نبوده و نظارتی بر آنها وجود ندارد، احتمال کلاهبرداری بیشتر است. به علاوه با افزایش مقبولیت ارزهای دیجیتال و در این روزها که بیت‌کوین از سقف تاریخی خود عبور کرده و روند کلی آن صعودی بوده است، بازار برای کلاهبرداری و افزایش خطرات احتمالی گرمتر شده‌است.

بدین منظور لازم است تا پیش از ورود به دنیای رمزارزها با انواع روش‌های کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال آشنا شوید. برای این کار، بهتر است کاملا آگاهانه و با شناخت کامل در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت کنید و صرفاً با شنیدن داستان زندگی افرادی که به واسطه سرمایه‌‎گذاری در انواع رمز ارز در مدت کوتاهی ثروتمند شده‌اند، سرمایه‌تان را به باد ندهید.

 

ارزهای دیجیتال

 

کمااینکه با بررسی گذشته این بازار به راحتی می‌توان فهمید که هر ارز دیجیتالی که به دنیای کریپتوکارنسی راه پیدا می‌کند معتبر نبوده و نباید بدون آگاهی روی ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری کرد.

به طور مثال در ماه‌های اخیر با انتشار متنی از سوی هکرها بر روی سایت یکی از پروژه‌های نوظهور فعال در حوزه‌ی دیفای به نام DeFi 100 ، مبنی بر کلاه برداری و سرقت دارایی کاربران این پروژه رمزارزی، کاربران وحشت زده با فروش سریع ارز دیجیتال مربوط به این پروژه، موجب سقوط قیمت این رمزارز و از بین رفتن سرمایه هزاران نفر شدند.

کدام ارزهای دیجیتال را نباید بخریم ؟

خوب است بدانید که در دنیای پیشرفته امروز و به لطف وجود منابع رایگان، ایجاد و راه‌اندازی ارزهای دیجیتال برای افرادی که تا حدودی تخصص در این زمینه دارند، کار چندان سختی نبوده و این افراد قادرند که در مدت زمان کوتاهی رمز ارز خود را که ممکن است کاربردی نیز نداشته‌باشد، راه‌اندازی کنند و به تبلیغات و مانور آن در شبکه‌های اجتماعی بپردازند.

اتفاقی که مکرراً تکرار شده و و سرمایه‌گذاران و خریداران این گونه توکن‌ها را مجبور به فروش ارزهای خود با رقم‌های بسیار پایین‌تر و تحمل زیان قابل توجه کرده‌است.

برای مثال با حمایت چهره‌های مطرح از ارز دیجیتال «دوج کوین» و افزایش مقبولیت و محبوبیت آن، شاهد ظهور رمزارزهای مشابه دیگری در پی ایجاد آن همچون «شیبا اینو»، «هاچیکو اینو»، «بیبی دوج کوین» و … بوده‌ایم. حواستان باشد که سرمایه‌گذاری بر روی رمزارزهای بدون پشتوانه مصداق قمار است و برای حفظ سرمایه‌تان بهتر است که از آن‌ها دوری کنید.

 

 

در کنار این موارد حتماً تاکنون با گروه‌های تلگرامی نیز برخورد کرده‌اید که کاملاً برنامه‌ریزی شده قصد بالا بردن قیمت یک رمزارز خاص و نوسان گرفتن از تغییرات قیمت آن را دارند. به عبارتی در این گروه‌ها پامپ و دامپ صورت می‌گیرد و عده زیادی سرمایه خود را با اعتماد به این گروه‌ها از دست داده و یا با زیان قابل توجه روبرو می‌شوند.

در این گروه‌ها معمولاً تعداد اعضا بالاست و افراد زیادی در زمان اعلام شده توسط آن‌ها، اقدام به خرید هم‌زمان رمزارز اعلام شده توسط این گروه‌ها در صرافی موردنظر می‌کنند و موجب رشد شدید قیمت آن می‌شوند.

اما واقعیت آن است که گردانندگان چنین گروه‌هایی، خود از قبل‌تر و در قیمت بسیار پایین‌تر رمزارز اعلام شده را خریداری کردند و به نوعی پس از افزایش شدید قیمت ‌آن (پامپ)، اقدام به فروش آن می‌کنند. اقدامی که موجب سقوط شدید قیمت (دامپ) خواهد شد. اغلب اعضای گروه نیز که رمزارز اعلام شده را در قیمت‌های بالا خریداری کرده‌اند، بعد از سقوط قیمت با افت شدید سرمایه اولیه و زیان مواجه می‌شوند.

در پایان باید بگوییم که به طور کلی اگر در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کنید یا قصد ورود به آن را دارید، از خرید ارزهای دیجیتالی که پشتوانه معتبری نداشته و یا کاربرد خاصی ندارند، خودداری کنید تا سرمایه خود را در معرض خطر جدی قرار ندهید.

 

ارزهای دیجیتال

 

همچنین از خرید ارزهای دیجیتالی که با هدف سوژه شدن و خنده راه اندازی شده اند، اجتناب کنید. این گونه رمزارزها اصطلاحاً شت کوین نامیده می‌شوند. شت‌کوین‌ها هدف خاصی و نوآوری ندارند و ارزشی به دنیای وسیع کریپتوکارنسی اضافه نمی‌کنند.

حواستان به ارزهای دیجیتالی نیز که گروه‌های تلگرامی اقدام به تبلیغ و پامپ آن‌ها می‌کنند، باشد. این ارزها که شاید ارزهای با پشتوانه ای نیز باشند به دلیل سواستفاده گردانندگان این گروه‌ها پس از پامپ تصنعی، سرمایه شما را به باد خواهند داد.( برای مشاهده بیشتر مقالات آموزشی آکادمی حقیقی کلیک کنید )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *