بررسی روش‌ های سرمایه‌ گذاری در ایران

مقدمه :

سرمایه‌گذاری در ایران به عنوان کشوری که قیمت کالاها و خدمات در آن معمولاً در حال افزایش است، دارای اهمیت بالایی است. بدین‌ترتیب یافتن بهترین و سودآورترین روش‌ های سرمایه‌ گذاری در ایران، کشوری با تورم افسارگسیخته، امری ضروری بوده و همواره از دغدغه‌های اقشار مختلف جامعه به حساب می‌آید. بدیهی است که در چنین شرایطی حفظ ارزش پول و قدرت خرید مردم و جا نماندن از تورم اولویت اول و افزایش ارزش پول و کسب ثروت اولویت بعدی به حساب می‌آید.

وقتی سخن از سرمایه‌گذاری به میان می‌آید، افراد با توجه به پیشینه، هدف و ذهنیت خود به گزینه‌های مختلفی اشاره ‌می‌کنند. گزینه‌هایی چون خرید مسکن، دلار، طلا، سرمایه‌گذاری در بورس و یا سپرده‌گذاری در بانک از رایج ترین انتخاب‌های معمول افراد جهت ورود سرمایه است .حال سوالی که مطرح می‌شود آن است که سرمایه‌گذاری در کدام یک از این بازارها امن تر و سودآورتر خواهد بود ؟

ما در این مقاله سعی کردیم تا انواع روش‌ های سرمایه‌ گذاری و راهکارهای حفظ ارزش پول در شرایط تورمی فعلی در ایران را بررسی کرده و بیشترین بازدهی میان بازارها را معرفی کنیم.

عوامل موثر در انتخاب بهترین روش‌ سرمایه‌ گذاری

اولین و رایج‌ترین فاکتوری که برای انتخاب بهترین روش‌ های سرمایه‌ گذاری به آن توجه می‌شود انتخاب روشی است که موجب پیشی گرفتن سرمایه فرد از تورم گشته و به نوعی بازدهی بیشتری نسبت به نرخ تورم و سایر روش‌ها نصیب سرمایه‌گذار کند. اما این تنها پارامتر موجود و مهم نیست و به نوعی هر یک از فرصت‌های سرمایه‌گذاری همچون ملک، طلا، ارز، خودرو، بورس، سپرده‌های بانکی و … شرایط و ویژگی‌های خاص خود را دارند که باید به آن‌ها توجه ویژه داشت.

روش‌ های رایج سرمایه‌ گذاری در ایران

اگر قصد دارید تا پس انداز خود را راکد نگذاشته و جهت جا نماندن از تورم آن را در جای مناسبی سرمایه‌گذاری کنید، باید بدانید که روش‌های مختلفی پیش روی شما قرار دارد که لازم است تا مزایا و معایب هریک را به خوبی بررسی کرده تا در نهایت بتوانید بهترین روش سرمایه گذاری در ایران را انتخاب کنید.

 

روش‌ های سرمایه‌ گذاری خرید سکه و طلا

 

خرید سکه و طلا

نسبت به برخی گزینه‌های موجود همچون سرمایه‌ گذاری در ملک، سرمایه‌ گذاری در طلا و سکه با مبالغ کمتری امکان‌پذیر است و نقدینگی بالاتری نیز دارد. در مقابل ریسک اصل و تقلبی بودن طلا و سکه، خطر سرقت و هزینه نگهداری آن در مکان امن با توجه به ماهیت فیزیکی آن، وابستگی قیمت طلا به قیمت جهانی آن و نرخ ارز از جمله مواردی هستند که سرمایه‌گذاران به هنگام خرید باید همیشه به آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته‌باشند.

گفتنی است سرمایه‌گذاری در زمینه خرید سکه و طلا می‌تواند به دو صورت فیزیکی و غیرفیزیکی انجام شود. بدیهی است که روش‌های غیرفیزیکی سرمایه‌گذاری در طلا همچون خرید طلای فردایی یا معاملات آتی، خرید گواهی سپرده سکه در بورس کالا، خرید طلا در بازار جهانی فارکس و خرید ETF طلا ریسک معاملات فیزیکی طلا را نداشته و برای دسته‌ای از معامله‌گران جذاب خواهدبود.

 

خرید زمین و مسکن

 

خرید زمین و مسکن

سرمایه‌گذاری در زمین و مسکن هرچند در دسته سرمایه‌‌گذاری‌ های امن به حساب می‌آید اما نیاز به سرمایه چند صد میلیونی و یا چند میلیاردی دارد. یکی از مزایای مهم سرمایه‌گذاری در مسکن حفظ اصل سرمایه با توجه به روند صعودی قیمت آن در اغلب مقاطع زمانی و کسب درآمد ماهیانه از اجاره دادن آن است. اما زمین و ملک عموماً نقدینگی پایینی دارند. علاوه بر این مواردی مانند نداشتن تخصص برای خرید در مناطق مناسب، هزینه‌های نگهداری و تعمیرات ملک و سیاست‌های کلان در این حوزه همچون میزان پرداخت وام و پروژه‌های بزرگ عمرانی مانند مسکن مهر و مسکن ملی از جمله پارامترها و ریسک‌هایی هستند که لازم است سرمایه‌گذاران پیش از خرید به آن‌ها دقت کنند.

 

روش‌ های سرمایه‌ گذاری خرید دلار و سایر ارزهای خارجی

 

خرید دلار و سایر ارزهای خارجی

بازار ارز به عنوان یکی از روش‌ های سرمایه‌ گذاری پرریسک و پرنوسان، مورد اقبال بخشی از مردم جهت سرمایه‌گذاری می‌باشد. با این حال خوب است بدانید که فاکتورهای متنوعی نظیر سیاست‌های مربوط به روابط خارجی، واردات و صادرات، سیاست‌های دولت و بانک مرکزی، اخبار و شایعات و … بر بازار ارز اثرگذار است. از سویی، ممکن است گاهی اوقات و تحت شرایط خاصی خرید و فروش ارزهای رایج مثل دلار و یورو، با محدودیت‌های جدی همراه شده و نگهداری مقدار زیادی از آن‌ها تخلف به حساب آید. بنابراین سرمایه‌گذاری در این بازار پرریسک بوده و حتی در بازه‌های زمانی کوتاه مدت نیز ممکن است نوسانات زیادی را در پی داشته‌باشد.

خرید خودرو

خودرو در ایران به خصوص در سالهای اخیر به عنوان یک کالای سرمایه‌ای به حساب آمده‌است. به گونه‌ای که به دلیل اختلاف قیمت بین بازار آزاد و کارخانه بازار خودرو در چند سال اخیر با افزایش قیمت‌های بعضاً غیرقابل تصور و عجیب روبرو بوده‌است. اما فاکتورهایی همچون محدودیت خرید، هزینه نگهداری و تعمیرات، هزینه بیمه، نقدینگی کمتر نسبت به بازارهایی همچون طلا و سکه و … از معایب و ریسک‌های سرمایه‌گذاری در این بازار به شمار می‌آید.

 

سپرده‌های بانکی

 

سپرده‌های بانکی

سپرده‌گذاری در بانک و دریافت سود بانکی جزء روش‌ های سرمایه‌ گذاری‌ کم ریسکی است که در مقاطع زمانی مختلف طرفداران مختص به خود را داشته‌است. با این حال بررسی داده‌های تاریخی مربوط به سود سپرده‌های بانکی نشان می‌دهد که سود بانکی در سال‌های گذشته همواره بسیار کمتر از تورم بوده‌است. به گونه‌ای که در شرایط تورمی فعلی، سپرده های بانکی نقش موثری در حفظ قدرت خرید و حفظ یا افزایش ارزش پول افراد نداشته‌اند.

 

بورس

 

بورس

سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه به باور اغلب متخصصین امر و به استناد داده‌های موجود تاریخی به دلایل متنوع یکی از بهترین انواع سرمایه‌گذاری به ویژه در بلندمدت به حساب می‌آید. تنوع بالا در سرمایه‌گذاری شامل انواع صندوق‌ها، سرمایه‌گذاری در سهام صنایع مختلف همچون صنایع صادراتی و ارز محور، امکان مدیریت ریسک، امکان تحلیل و مشورت با خبرگان بورس پیش از خرید سهم و سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه، امکان انجام معاملات آنلاین با سرمایه اندک، سرمایه‌گذاری در بازارهای موازی از طریق بورس، نقدشوندگی مناسب و شفافیت اطلاعاتی از مهم‌ترین مزایای این بازار است.

بررسی داده‌های تاریخی نشان می‌دهند که بازار سرمایه در 5 سال اخیر با ثبت بازدهی حدود 1450 درصدی بهترین عملکرد را نسبت به سایر روش‌ های سرمایه‌ گذاری داشته‌است. به یاد داشته باشید که افراد می‌توانند با ایجاد پورتفویی متنوع متشکل از دارایی‌های مختلف در بازار سرمایه و استفاده از ابزارهای تحلیل و استراتژی های مختلف سرمایه‌گذاری، ریسک خود را به طور بهینه مدیریت کرده و بازدهی سبد دارایی خود را افزایش دهند.

در آخر لازم است یادآوری کنیم که برای یافتن و انتخاب بهترین روش سرمایه‌گذاری ابتدا باید افق زمانی مورد نظر خود را تعیین کنید. چنانچه به دنبال بازاری هستید که در بلندمدت بتواند بازدهی مطلوبی را نصیب شما کند، بازار سرمایه یا همان بورس به شرط انجام تحلیل و انتخاب نمادهای دارای پتانسیل و تشکیل پورتفوی سرمایه‌گذاری می‌تواند انتخاب خوبی باشد. ( برای آموزش های بیشتر کلیک کنید )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *